Wie zijn wij? Wat doen wij? Museum Contact Expositie Startpagina Museumvrienden Educatief Fotogalerij Startpagina

Geversweg 2A te Castricum (achter het NS station)


Contact Arrangementen

Museum

Op het mooiste plekje van Castricum, naast de ingang Zanderij van het Noord-Hollands Duinreservaat, exploiteren wij een Strandvondstenmuseum waarin, naast het strandjutten, ook veel aandacht geschonken wordt aan Streekhistorische thema’s. De rondleidingen en presentaties bevatten naast filmpjes, nieuws en wetenswaardigheden over strandingen en strandvondsten, ook een flink aantal leuke waargebeurde anekdotes van het strand.


Jutters arrangement

Een aanrader is het ‘Jutters arrangement’, een compleet programma met anekdotes, die verzorgd kan worden met een lunch, high tea of diner (buffet) in ons museum. Vraag naar de mogelijkheden.


Groepen

Er worden regelmatig rondleidingen, vergaderingen, (bedrijf) uitjes en educatieve projecten voor leerlingen of studenten verzorgd, maar er is ook een leuke speurtocht voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Steeds vaker komen wij ook bij instellingen of scholen langs met een presentatie, lezing of gastles.


Educatieve projecten

In samenwerking met onderwijsinstellingen worden regelmatig projecten opgepakt op het gebied van streekhistorie cultuur, zorg en educatie waaronder agrarisch-, natuur- en industrieel erfgoed.

Op dit moment is in samenwerking met het de afdeling techniek van het Kennemer college een industrieel erfgoed (smalspoor) project gaande. Bij dit project zijn kandidaat mbo-leerlingen van de afdeling techniek intensief betrokken bij de realisatie van het terugbrengen

van een stukje smalspoor met (restauratie van de) bijbehorende lorries en rijtuigen. Een vervoerssysteem waarmee de zandafgravingen vanaf ca. 1860 op de Zanderij plaatsvond en die ook toegepast wordt (werd) in de tuinbouw en op het provinciaal ziekenhuis Duin en Bosch te Castricum. Ons museum hoopt het eindresultaat medio 2018 te presenteren op het museumterrein.


Duinkaarten

Voor een bezoek aan het Duinreservaat heeft u een toegangskaart nodig. Een automaat van het Provinciaal Waterleidingbedrijf is tegenover ons museum aanwezig. Voor klachten over de werking van dit apparaat kunt u zich wensen tot het PWN. Wij zijn als privémuseum niet verbonden aan deze duinbeheerder.


Schelpenvissen

Ook houden we ons bezig met een van de oudste beroepen van de kustbewoners, het schelpenvissen.

In het museum, op het terrein en bij het schelpenvissen werken wij samen met mensen met een psychische- en of verstandelijke beperking.