Streekhistorische verhalen in het Badgastenkerkje

Op zondagmiddag 12 februari gaat Menno Twisk in het Badgastenkerkje over streekhistorie, de jachthistorie en zijn belevenissen en ervaring over een periode van 20 jaar werken als faunaschade taxateur in onze regio en provincie. Na het sluiten van het strandvondstenmuseum is hij verbonden als vrijwilliger bij Oud Castricum, samenwerkingspartner van het Depot Strandvonderij en contactpersoon voor het Team educatie. email: educatie@oud-castricum.nl
Opmerkelijke gebeurtenissen, feiten en weetjes maar ook sappige anekdotes uit een periode waarin jagers moesten transformeren naar faunabeheerders komen aan de orde. Ook over strand en zee valt voldoende te vertellen qua faunabeheer en schade. Visserijgronden en jachtgronden zijn immers vergelijkbare begrippen.
Menno neemt wat bij het verhaal passende spullen mee, maar ook de gitaar ontbreekt niet om een paar liedjes ten gehore te kunnen brengen.
Natuurlijk komt ook even de actualiteit rond de onrust over de oprukkende, voor sommige onder ons ‘verschrikkelijke (dire )” wolf ter sprake. ”Dire Wolf ” is  ook de titel van een liedje van de band Grateful Dead.
luisteren?  klik hier
Zondag 12 februari 2023
Badgastenkerkje Julianaweg 75 Wijk aan Zee
15:00-17:00
Toegang: vrije bijdrage na afloop
Deur open, koffie thee, lekkers vanaf 14:30
reserveren: via de website van het Badgastenkerkje https://www.j-p.nl/