Wie zijn wij? Wat doen wij? Museum Contact Expositie Startpagina Museumvrienden Educatief Fotogalerij Startpagina

Geversweg 2A te Castricum (achter het NS station)


Contact Arrangementen

D   E       Z   A   N   D   E   R   I   J       a   n   n   o       2   0   1   5

Strandvondsten

In het strandvondstenmuseum tonen wij strandvondsten en worden verhalen/ anekdotes verteld uit het verleden en heden, welke afkomstig zijn van het Castricumse- en Bakkumse strand maar ook streekhistorische onderwerpen passeren de revue.


Het gedeelte van het museum dat gevuld is met strandvondsten is voor het grootste deel bijeen gejut door de legendarische strandjutter en later strandvonder, Thijs Bakker (1925-2012). De collectie wordt nog steeds aangevuld met vondsten en aanspoelsels door de huidige strandvonders Dirk en Frank Bakker en ook door de nog steeds actieve strandjutters.


Onderscheidend

Het Strandvondstenmuseum onderscheidt zich van andere (jutters) musea, doordat er een mix van Streekhistorie, kunst, cultuur gepresenteerd wordt en de gejutte collectie voornamelijk alleen bestaat uit vondsten en aanspoelsels, die tussen de strandpalen van Castricum en Bakkum aangespoeld zijn. De verzameling gaat terug tot vondsten vanaf 1910

Rondleidingen en reserveringen

Bijna dagelijks worden rondleidingen op afspraak verzorgd. Belt u (uiterlijk 1 dag van tevoren) voor een afspraak, dan is uw keuzetijdstip en het bijbehorende programma (jeugd/senioren) bepalend voor andere museumbezoekers. Anderen kunnen in de agenda op onze website zien, of aansluiting mogelijk is. U kunt dus ook voor een groep reserveren, in dat geval kan ons museum geheel gereserveerd zijn.

Het museum leent zich goed voor een reünie, familiedag, bedrijfs-uitje, educatief programma of kinderfeestje. Maar vergaderingen en workshops zien wij ook steeds vaker plaatsvinden, vaak in combinatie met een wandeling of buitenactiviteit op het mooiste plekje van Castricum; letterlijk tussen de bollenvelden bij de entree van het Noord-Hollands duinreservaat.