Depot Strandvonderij in Limmen


Voor afspraken: dirkbakker59@gmail.com
Van 30 juli t/m 21 augustus is het depot dicht wegens vakantie 

Vader Thijs, Dirk en Frank, allen hulpstrandvonders van Castricum, hebben de strandvondsten van het strand van Castricum en Bakkum over een periode van inmiddels zo'n 85 jaar bewaard.

De oorsprong en betekenis van de voorwerpen hebben zij uitgezocht en gedocumenteerd. Een unieke verzameling welke is uitgebreid met vondsten van de verzameling van Menno Twisk van het voormalige Strandvondstenmuseum (zie historie).

In 2010 bracht Menno samen met Jan Paul van der Meij bij de start van het museum een cd uit met een cover van het lied ''Bakkum aan Zee''  inmiddels uitgegroeid tot een soort volkslied voor Bakkum, geschreven door Rini Dobbelaar.  klik hier

Depot
Op de bovenverdieping van de loods aan de Maatlat 19A in Limmen, heeft Dirk, een geweldige opstelling gemaakt van de uitgebreide strandvondstencollectie. Het depot is op afspraak te bezichtigen voor groepen tot ca. 10 personen. Als je wilt krijg je een rondleiding met de (smeuïge) anekdotes en meer.

Strandvonders
Castricum heeft verschillende (hulp)strandvonders gekend die eerst als jutters actief waren.  In 1965 volgde Thijs Bakker Piet Zonneveld op, beiden uit het ''juttersgilde'' afkomstig.  In 2005 werden Dirk en Frank, de zonen van Thijs op voordracht van de Burgemeester (hoofd der Strandvonderij) benoemd door de commissaris van de Koning als opvolgers van hun vader.

De collectie bezoeken? Mail Dirk  voor een bezoek.

Of wil je een presentatie, gastles of lezing voor de school of (familie)uitje gecombineerd of op jouw eigen locatie? Afspreken kan ook via educatie@oud-castricum.nl

Het is vrijwilligerswerk en het credo blijft; ''Alles kan en niks moet''; maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

 

i

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *