DOOR REDACTIE DE CASTRICUMMER | 26 SEPTEMBER 2019 | GEPLAATST IN CASTRICUM E.O.

 

Castricum – Vanaf zaterdag 28 september is de tentoonstelling ‘Strandkunst’ van Jetske Veenstra te bezichtigen in het Strandvondstenmuseum van Castricum.

Jetske over haar werk: „In mijn Strandkunst voel ik me verbonden met een klein meisje dat ‘t liefst in haar blootje eindeloos rondstruint over de lege vlaktes op zoek naar schatten”. Soms ligt ze dubbel om wat ze opraapt, vaak is ze verbaasd en verwonderd over vormen, kleuren en structuren. Ze gaat er helemaal in op en stalt haar verzameling schatten uiteindelijk uit in haar ‘Strandatelier’.

Er ontstaan verrassende beelden die speels worden gefotografeerd. Foto’s waar ze vervolgens verrukt over is. Haar werk is eenvoudig, authentiek en inspirerend.

„Sinds vorig jaar is mijn Strandkunst door Facebook zichtbaar geworden voor een groter publiek en krijgt ‘t enthousiaste reacties. Dit resulteerde in een opdracht voor een kunstwerk, het verzoek om met een groepje op het strand schatten te verzamelen en er iets moois mee te maken en nu dus in deze tentoonstelling”, vertelt Jetske.

Het Strandvondstenmuseum ligt aan de entree ‘Zanderij’ van het Noord-Hollands Duinreservaat in Castricum en is maar vijf minuten lopen vanaf het station. Ook is er achter het museum voldoende parkeergelegenheid. De tentoonstelling is tot vijftien december dagelijks te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur. In de museumagenda op www.strandvondstenmuseum.nl is te zien of er niet net een besloten activiteit plaatsvindt. Het museum is op donderdag gesloten. De toegang tot de expositie is gratis.

Foto’s  ‘Duindans’,  éénoogje  en loopvogel  (Foto’s: Jetske Veenstra)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hier kunt u met een gerust hart stranden!