DOOR REDACTIE DE CASTRICUMMER | 17 SEPTEMBER 2019 | GEPLAATST IN CASTRICUM E.O.

Castricum – Het Strandvondstenmuseum besteedt het komende jaar in het kader van 75 jaar bevrijding extra aandacht aan het thema Tweede Wereldoorlog.

Er staan verschillende activiteiten gepland. Enkele voorbeelden: er staan lezingen op de rol, een themaexpositie WOII in samenwerking met Mark Zomerdijk en Koen van Toen, een demonstratie en reünie met oude legervoertuigen en nog veel meer.

Ook voor het basisonderwijs wordt dit gedenkwaardige jaar extra ruimte gemaakt voor presentaties en gastlessen over de Tweede Wereldoorlog. Groep 7/8 van de Grosthuyzerschool uit Avenhorn mag aftrappen. Op woensdag 18 september krijgen zij van Menno Twisk een educatief programma over de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar bevrijding, met een kleine rondleiding langs de oorlogssporen op- en rond de Zanderij.

Toevoeging museum bij dit bericht

Nog enkele plaatsen vrij voor vijfdaagse reis naar de invasiestranden van Normandië.

Van woensdag 15 t/m zondag 19 april 2020 organiseert Beleef ’t Samen Groepsreizen – in samenwerking met Koen van Toen – een vijfdaagse reis naar de invasiestranden van Normandië. Bekende plaatsen die herinneren aan de bevrijdingsoperatie in Normandië komen tot leven met de verhalen van D-Day deskundige Koen Marijt, die tijdens de gehele reis uw gids zal zijn. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Over dit arrangement en diverse andere aan onze historie gerelateerde lezingen, rondleidingen en andere activiteiten verwijzen we graag naar de websites Koen vanToen.nl en Strandvondstenmuseum.nl