1. Opening “Poëzie-expositie Bob van Leeuwen“

Op zaterdag 2 februari 2019, aanvang 14.00 uur

1. Open huis museum, zorgkwekerij en mechanisch

Erfgoed project smalspoor

Op zondag 3 februari 2019, de hele dag gratis toegang inclusief museum vanaf 11.00 uur

Met kunstveiling voor het goede doel om 14.00 uur

1. Lezing Henk Ester voor Liefhebbers

Op dinsdagavond 5 februari 2019, inloop met koffie vanaf 19.30 uur

Voor 1 en 3 vragen wij u vanwege de beperkte capaciteit uw komst (met het aantal personen) per mail aan te geven via info@strandvondstenmuseum.nl

Meer informatie? Kijk op de website van ons Streek historisch museum met zorgkwekerij of mail of bel gerust even.

UITNODIGING 1

Opening “Poëzie-expositie Bob van Leeuwen“

Op zaterdag 2 februari 2019, aanvang 14.00 uur in het Strandvondstenmuseum                  Geversweg 2A 1901NW te Castricum.

Beste cultuurvrienden en vriendinnen,

Wij hebben het genoegen u uit te nodigen voor de opening van bovengenoemde Poëzie-expositie. Zij zal worden verricht door Ron de Haan, Wethouder Kunst en Cultuur. Het is tevens onze aftrap van de Nationale Poëzieweek (31/1-6/2).

Onze dorpsdichter Bob van Leeuwen doet de voordracht ‘’ Het leven in een notendop ‘’.

Ter gelegenheid van de poëzieweek werd een gedichtenwedstrijd uitgeschreven met

Als thema “Dicht bij Zee’’. Deze loopt nog tot en met woensdag 23 januari.

De jury bestaat uit Bob van Leeuwen, Henk Ester en Menno Twisk. Zij benaderen

vooraf de prijswinnaars en de prijzen worden uitgereikt door wethouder Ron de Haan.

De expositie is tot eind februari en de gedichten zijn zowel binnen als buiten (op pallets) te bewonderen

*Wij verzoeken u, vriendelijk doch dringend, vanwege de beperkte capaciteit uw komst (met het aantal personen) per mail aan te geven via info@strandvondstenmuseum.nl

UITNODIGING 2

Lezing van Henk Ester in Strandvondstenmuseum

Henk Ester (Rotterdam, 1952) studeerde geografie en filosofie. Als dichter zwerft hij graag door de duinen. Zo komt hij ook regelmatig in onze Kennemerlandse duinen en wij hebben daardoor kennis kunnen maken met Henk. Hij draagt ons strand- en streekhistorisch museum een warm hart toe en wil in het kader van de week van de poëzie op dinsdag 5 februari om 20.00 uur een lezing houden over het thema Zee in ons museum.

Het is een lezing voor ‘kenners en liefhebbers’ van poëzie en er is deze avond ook volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Hij won in 2013 met de bundel Bijgeluiden de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut. E-groot is rood is zijn tweede bundel en een nauw aansluitend vervolg op Bijgeluiden. Vorig jaar (2018) is zijn derde bundel verschenen: Het vermoeden van Witten.

Lex Jansen schreef in zijn column van de boekenkrant van november 2018 over Henk Ester:

‘De jury van de C. Buddingh’-prijs schrijft: “Wie zich met Ester op pad waagt, ontdekt hoe geestverruimend poëzie kan zijn.” En dat is ook zo. Ester schrijft geen gedichten, maar bouwt een universum, een toren van Babel waarin alles met alles verbonden is. Soms gaat het daarbij slechts om een vermoeden, soms zijn klanken ook kleuren die gehoorzamen aan natuurwetten, maar altijd krijgt de taal bij deze dichter een extra dimensie. Al lezend zul je niet altijd begrijpen wat er nu precies bedoeld wordt, maar denk dan aan deze anekdote: een journalist vroeg aan de wiskundig natuurkundige Edward Witten wat hij deed. De man antwoordde: ik heb een lastig wiskundig probleem, de oplossing ken ik wel, maar zij moet me nog te binnen schieten.’

(Lex Jansen was jarenlang uitgever en het gezicht van De Arbeiderspers en nu directeur van Magonia: Uitgeverij en centrum voor schrijfbegeleiding)

Dinsdag 5 februari om 19.30 uur is de inloop met koffie en eventueel zelfgemaakte appeltaart.

Kosten: 5 euro per persoon, inclusief een kopje koffie. Er zijn ca. 30 plaatsten beschikbaar, we stellen aanmelding vooraf zeer op prijs.

Voor alle opbrengsten van deze poëzieweek geldt, dat een substantieel deel gedoneerd wordt voor begeleiding van jongeren met een zorgvraag op het gebied van school coaching of arbeidstraining, waar geen financiering voor beschikbaar is.