Tijdens de opening van de expositie op zaterdag 2 februari (14.00 uur) van Bob van Leeuwen, in het kader van de week van de poëzie in- en om het Strandvondstenmuseum zal plaatsvinden, zullen de prijswinnaars hun prijs uitgereikt krijgen in aanwezigheid van de Wethouder van cultuur en onderwijs; Ron de Haan.

Bob zal een optreden en voordracht verzorgen tijdens deze openingsplechtigheid, welke bij te wonen is voor maximaal 50 personen inclusief genodigden. Daarom willen we graag dat belangstellenden zich vooraf aanmelden bij het Strandvondstenmuseum via de mail of tel. 06-22923226 of info@strandvondstenmuseum.nl  Graag met aanmelding vooraf. Op de zondag daarna 3 februari  is er van 11.00 uur tot 17.00 uur open huis met gratis toegang en om 14.00 uur een kunstveiling voor het goede doel.

Bericht van vorige week:

In het kader van de Week van de Poëzie (31 januari tot en met 6 februari) zijn er dit jaar verschillende activiteiten in en rond het Strandvondstenmuseum. Zo begint een nieuwe poëzie expositie met het optreden van onze dorpsdichter Bob van Leeuwen (zaterdag 2 februari 14.00 uur), is er open huis met een (kunst)veiling voor het goede doel (zondag 3 februari) en komt de dichter Henk Ester op dinsdagavond 5 februari (20.00 uur) een lezing geven. Henk Ester geniet in de dichterswereld landelijke bekendheid sinds hij de prestigieuze C. Buddingh’-prijs won voor zijn debuutbundel Bijgeluiden. In de komende weken zullen we meer details over de verschillende activiteiten bekend maken.

Wedstrijd

In de leeftijdscategorie 9 t/m 12 en 13 t/m 15 jaar, kunnen de jonge dichters meedingen naar een leuke prijs, die uitgereikt zal worden tijdens de opening van de expositie in het museum op zaterdag 2 februari.

Het thema is Dicht bij Zee. Aanstormende talenten tot en met 15 jaar kunnen tot uiterlijk 23 januari een gedicht rond dit thema toezenden aan info@strandvondstenmuseum.nl.

De vorm van het gedicht is aan regels gebonden. Het gedicht moet uit minimaal 7 versregels bestaan. De titel mag niet gelijk zijn aan het thema.

Vermeld duidelijk je naam, adres, telefoonnummer en leeftijd.

Communicatie uitsluitend via bovengenoemd e-mailadres.

Het mooiste gedicht mag je voordragen op de opening en wordt ook geplaatst in een regioblad. Overige prijzen zijn in de vorm van poëzie literatuur.

De jury bestaat uit Bob van Leeuwen, Henk Ester en Menno Twisk.