Wie zijn wij? Wat doen wij? Museum Contact Expositie Startpagina Museumvrienden Educatief Fotogalerij Startpagina

Geversweg 2A te Castricum (achter het NS station)


Contact Arrangementen

Bijzondere Mountainbike route onder begeleiding (weekenden)

In de vroege ochtend start tussen 8.00-8.30 uur tot uiterlijk 10.30 uur week van te voren reserveren start en finish bij Strandvondstenmuseum max. 40 km (getraind) (eigen materiaal mee te nemen)

 

Oer IJ wandeling- of fietstocht met een Oer IJ gids

In Kennemerland stroomde duizenden jaren geleden het Oer-IJ. Een grillige vertakking van de Rijn, die bij Castricum in zee uitmondde. Met een deskundige gids kunt u genieten van het waardevolle en prachtige landschap Incl. een toelichting van wat je nog kunt terugzien van de ontstaans- en bewoningsgeschiedenis . (fietsen zijn te huur vanaf € 9,- per fiets)

 

Presentatie in museum en rondleiding om Zanderij met tastbare historische sporen.

(Inclusief inleiding en presentatie en film in museum - bij slecht weer kan het hele programma in het museum plaatsvinden)

 

Presentatie en rondleiding ‘’Sporen van de Tweede Wereldoorlog’ in binnen- en buitenland’

Hiervoor werken wij samen met Koen Marijt en John Heideman. Koen is van kleins af aan geïnteresseerd in geschiedenis, met name over de 19de en 20ste eeuw. Tijdens zijn studie aan de Universiteit van Leiden is hij zich verder gaan verdiepen in o.a  de geschiedenis van Noordwijk. Ook maakt hij geregeld reizen naar binnen- en buitenland om de slagvelden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog te bezoeken. Bezoek ook eens de website van zijn bedrijfje KoenvanToen.nl , hiermee wil hij  zijn enthousiasme over geschiedenis delen met iedereen! Via ons museum kunt u intressante (groeps) rondleidingen en reizen boeken (aanrader: Normandie!)

 

Workshop Schilderen maximaal 10 personen per keer

In één dagdeel kunt u kennis maken met de basistechnieken van het schilderen, leert u stap voor stap een schilderij opbouwen, de volgorde van werken bepalen en de kennis van kleuren vergroten. Aan het einde van de workshop keert uw gezelschap met een zelf geschilderd tafereel huiswaarts. Kosten: min. € 165,- per keer,  inclusief materiaal.

               

Workshop leren dichten maximaal 10 personen per keer

Dorpsdichter Bob van Leeuwen verzorgt soms kleine spontane optredens, binnen in het museum, of op ons buitenterras, aan de voet van de duinen. Het waren enkele poëzie liefhebbende wandelaars die Bob op het idee brachten een soort cursus te verzorgen. Onder zijn begeleiding kunt u ‘zijn kneepjes van het vak leren’ en uw eigen gedicht leren maken of voordragen in een passende- en rustgevende omgeving.

 

Diverse lezingen of presentaties t.b.v. themadagen en- of educatieve projecten voor onderwijs, verenigingen of bedrijven.

Op het gebied van ons erfgoed in de breedste zin van het woord. Kustverdediging/ zandwinning,  gevaren van de zee,

stropen en jutten, natuurbeheer/ duin-/ teelt- en jachthistorie oorlogen etc.

  

 

Duur voor alle arrangementen is circa 2 uur inclusief één drankje of kopje thee/ koffie met zelfgemaakte appeltaart .

 

Kosten:  A t/m C geldt maximaal 40 deelnemers; tot 10 personen € 125,- (elke 10 personen extra € 65,-)

              D t/m G; tot 10 personen € 165,- (elke 10 personen extra € 65,-)